‘Oohw you are from Holland, the capital of Amsterdam!’

Amsterdam….Wat zijn jouw herinneringen aan Amsterdam? Eric ik hebben allebei herinneringen aan deze stad. We komen er graag om trends te volgen en inspiratie op te doen. Eric heeft er een tijdje gewerkt en zijn vrienden wonen er. Hij struinde tijdens Koninginnedag graag door de Jordaan. Ook maakte hij foto’s voor Veronika, ontwerpster en eigenaresse van V@Amsterdam. Ik heb veel gereisd en dan kreeg ik vaak de vraag waar ik vandaan kwam. Als ik dan vertelde dat ik uit Nederland kwam dan kreeg ik als reactie ‘Oohw you are from Holland, the capital of Amsterdam!’ Mijn roots liggen in Amsterdam. Mijn oma groeide op in Amsterdam en keek uit op de Magere Brug. Ik kwam graag in Amsterdam, als kind met mijn ouders en ging later op stap bij vriendinnen en kom nu vaak bij mijn broer en zijn gezin. Lekker ronddwalen door Amsterdam.
Amsterdam heeft iets magisch, niet alleen voor Nederlanders maar voor iedereen in de wereld. Als je Amsterdam zegt denken mensen aan De Wallen, de grachten, de coffeeshops, Ajax, de tulpen, Anne Frank, het Rijksmuseum, de vele fietsers, de Amsterdammertjes, de tulpen en vanaf nu misschien ook wel aan het Amsterdamse knaapje: de Magere Brug. We hopen dat toeristen met ons knaapje in hun koffer naar huis gaan, dat alle liefhebbers van Amsterdam er eentje in huis hebben en dat bedrijven denken…’dat is eens wat anders om aan onze relaties te geven’. Wij zijn in ieder geval heel trots op ons nieuwe knaapje.

Fijne zonnige dag!
Eric & Marloes